LASTEN TAIDEKURSSIT / ART COURSES

Villa Kauklahden (Juppin) yli 100-vuotiaan Åminnen tilan ympäristössä alkanut taideopetus, Taidekeittiö jatkaa toimintaa vuonna 1902 rakennetun andalusialaishenkisen Oitbackan kartanon navetan ylisillä Taidevintillä.

Oitbackan kartanon historiallinen ympäristö vahvistaa ymmärrystä luonnonsuojelusta ja kulttuurista Juppin tavoin. Lapsille suunnatut perinnekäsityöhön ja taiteeseen integroituvat kuvataidetehtävät kehittävät luovaa ajattelua ja innostavat omien ideoiden keksimiseen inspiroivassa oppimisympäristössä. Myös kierrätyksellä on iso rooli kaikessa taidetekemisessä. Oitbackan Taidevintin kuvataidekasvatus integroituu Reggio Emilia -pedagogiikkaan, ja taiteen tekemisen ytimessä on tieteellinen tulokulma, lasten omat tutkimukset ja ideat. Reggio Emilia-pedagogiikkaa voi hyvin kutsua ilmiöoppimiseksi.

< tammikuu 2023 >
maanantaitiistaikeskiviikkotorstaiperjantailauantaisunnuntai
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Taidevintin työpajat on suunnattu eri-ikäisille lapsiryhmille Pesäinstallaation TaidepöllöistäjaVärivaakuista Kutojalintujen Keppi- ja oksanhaarakudontaan. Työpajoista on koottavissa yhtenäinen useamman opetuskerran tuntikokonaisuus, tai yksi, tai kaksi kertaa toteutuva työpaja. Myös vanhempi-lapsityöpajat voi rakentaa eri sisällöistä koostuviksi kokonaisuuksiksi.

Lue kursseista aikuisille ja varhaiskasvatusopetuksesta täältä.

Kolmiosainen perinnekäsitöihin ja muotoiluun pohjautuva työpajakokonaisuus

  1. Pesäinstallaation Taidepöllö Värivaakku –työpajat 3-6-vuotiaille yhteistyössä aikuisen kanssa ja yli 7-vuotiaille itsenäisesti toimivana työpajana taideopettajan ohjauksessa.
  2. Kyläkutojien polku- ja puun punontaleirit – Kutojalinnuista lavastajalinnuiksi:
    A) Keppikudonta-työpajat 3-5 -vuotiaille
    B) Oksanhaarakudontatyöpajat yli 6-vuotiaille
  3. Historiaan ja luontoon pohjautuva Puumerkistä emojiin –grafiikkatyöpaja 3-vuodesta ylöspäin

Lavastajalintu, kuten kutojalintukin, on tropiikissa elävä lintulaji, joka hamstraa metsistä kaikenlaista materiaalia, ja tekee niistä uskomattomia estradeja ja teoksia metsiin. Nykyään lavastajalinnut ovat löytäneet myös metsien roskat ja roskista on tullut osa lavastajalintujen teoksia. Taideleirillä myös luonnosta löytyvät roskat voivat saada uuden merkityksen osana syntyviä teoksia. Positiivisesti pohtien paneudutaan työskentelyn lomassa ilmastoon liittyvin ympäristökysymyksiin ja etsitään ratkaisuja maapallon parantamiseen ja luonnon elävöittämiseen taiteen ja leikin keinoin.

Ota yhteys sähköpostitse anmikkol@gmail.com tai puhelimitse 040 740 8404, niin sovitaan tarkemmin.

Taidepöllöjä ja Värivaakkuja & erilaisten öttiäisten pesiä

Kaksiosainen työpajakokonaisuus on vanhempi – lapsi, tai aikuinen-lapsi -taidepaja, joissa opetellaan ja toteutetaan yksinkertaisin taidekäsityön menetelmin mielikuvitusotuksia, ja otuksille pesiä kierrätysmateriaaleista. Työpajaan liittyy myös retki lähiluontoon ja materiaalinkeruuta, sekä savirakentelua.

Paja soveltuu erityisesti pienimmille, jotka tarvitsevat vielä vanhemman tukea taidetyöskentelyssä ja hienomotoriikkaa edellyttävissä tehtävissä. Työpaja perustuu tarinaan ja yhteisölliseen taidetekemiseen. Työpajaan kuuluu myös pieni loppujuhla, jossa jokainen työpari esittelee oman otuksensa ja siihen liittyvän tarinan muille. Siten erilaiset nukketeatterin keinot, draama ja musiikki ovat osa monitaiteellista työpajaa.

Otathan yhteyttä, vaikka kokoamasi vanhempi-lapsi-ryhmän kanssa, tai työpajaa päiväkotihenkilöstölle suunnaten!

anmikkol@gmail.com
puh. 040 740 8404

Taidepöllöjä ja Värivaakkuja & erilaisten öttiäisten pesiä 6-9-vuotiaille

Kaksiosaisessa taidepajassa opetellaan ja toteutetaan yksinkertaisin taidekäsityön menetelmin mielikuvitusotuksia, sekä pesiä itsetehdyille otuksille kierrätysmateriaaleista. Työpajaan liittyy myös retki lähiluontoon ja materiaalinkeruuta, sekä savirakentelua.

Paja kehittää hienomotoriikkaa ja opettaa kouluikäisille lapsille perinnekäsityöntaitoja – leikkiä ja mielikuvitusta oppimisessa hyödyntäen! Koska työpaja perustuu itsetehtyyn tarinaan, osittain myös yhteisölliseen taidetekemiseen, työpajaan liittyy loppujuhla. Siinä jokainen lapsi tai lapsityöpari esittelee oman mielikuvituksekkaansa muille, sekä otukseen liittyvän tarinan. Monitaiteellinen työpaja hyödyntää luontevasti erilaisia nukketeatterin keinoja ja draama ja musiikki ovat osa kurssisisältöä.

Ota yhteys sähköpostitse anmikkol@gmail.com tai puhelimitse 040 740 8404, niin sovitaan tarkemmin.

Keppikudontatyöpajat luonnossa 3-5 -vuotiaille

Keppikudontaa puutikkujen varassa luonnossa: aitauksia leikkieläimille ja mielikuvitusotuksille. Tehtävässä yhdistyvät käsillä tekeminen, perinnekudonta ja leikki. Tehtävä laajentaa ymmärrystä rakenteluleikin mahdollisuuksista, myös kierrätyksestä luonnonmateriaaleihin yhdistyen. Tehtävää jatketaan saduttamalla ja kuvittamalla rakenteluleikin pohjalta syntyneitä tarinoita.

Työpaja toimii hyvin myös pienemmille yhdessä vanhemman kanssa majoja punoen ja saduttaen.

Jos kiinnostut, otathan yhteyttä!

anmikkol@gmail.com
puh. 040 740 8404

Oksanhaarakudontaa – työpajakokonaisuus 7-10-vuotiaille

Perinnekäsityöhön ja taiteeseen yhdistyvä työpaja rakentuu tarinallisuuteen ja luontoretkeen, jolloin inspiroidutaan visuaalisesti ja luonnon ääniä kuunnellen ja tuoksuja haistellen. Retken aikana lapset etsivät metsästä omaan taidetyöhönsä sopivan oksanhaaran, jota tullaan käyttämään teoksen osana ja kudontakehyksenä. 

Kaikkia aisteja vahvistavaan ja mielikuvitusta kehittävään luontolähtöiseen tekemiseen kuuluu myös maalauksellinen työpajavaihe luontoretken jälkeen ennen kudonnan aloittamista.

Ota yhteys sähköpostitse anmikkol@gmail.com tai puhelimitse 040 740 8404, niin sovitaan tarkemmin.

Mielikuvitukselliset ”linnunlaulupuut” 3-6-vuotiaille

Yli 100-vuotiaan linnunlaulupuun uusi tarina: ”Kun sormen nostan pystyhyn on se linnunlaulupuu.”

Leikki ja tarinallisuus yhdistyvät luontevasti Linnunlaulupuu-työpajassa, samoin luontoretki lähiympäristöön ennen työpajaa yhdessä kuvataideopettajan, vanhemman tai päiväkodin henkilökunnan kanssa. Työpajassa käytettävät materiaalit ovat pääosin luonnonmateriaaleja, myös savea, mutta myös rihkaman ja kierrätettyjen esineiden esim. rikkimenneiden omien korujen käyttö on sallittua! Niitä varikset ja harakatkin rakastavat ja kuskaavat pesiinsä 😊

TIETOPANKKI TAIDEMUOTOILUUN: Perinneleikit, -laulut ja -käsityöt pohjautuvat usein todellisiin tarinoihin. Arjesta muotoiltiin uutta, konkreettista ja näkyvää tarpeen ja tilanteen mukaan. Sanaa muotoilu ei ehkä tunnettu siinä mielessä kuin se tunnetaan tänään, sillä ennen vanhaan ihmisten oli itse luotava lähes koko maailmansa viilikupeista, kannuihin, rekiin ja mäystimiin.

Karusellikuvaston linnunlaulupuun on rakentanut mieheni isoisoisoisä Keuruulla 1800-luvulla.

Ota yhteys sähköpostitse anmikkol@gmail.com tai puhelimitse 040 740 8404, niin sovitaan tarkemmin.