Karamelliturkki – Caramel Fur

Karamelliturkki 75 x145 x 29 cm, kudonta, kierrätysfolio ja metallilanka. Kutoja Tea Rahkamaa.

Ympäristötaideteos Karamelliturkki sähkökaapille kuvattuna Porin Raatihuoneenpuistossa 2006.

Karamelliturkin materiaali on kirjapainon kierrättämää värikästä foliota. Turkki on kudottu metalliloimeen ja asteltu metallilangan muotoiltavuutta hyödyntäen sähkökaapin ympärille. Karamelliturkki sähkökaapille on tietojeni mukaan ensimmäinen Suomessa sähkökaapille tehty ulkoilmateos ja innovaatio, josta tuli ilmiö.

Karamelliturkki sähkökaapille oli osa tekstiilitaiteen kutsunäyttelyä Taivasalla, joka toteutettiin Porissa vuonna 2006. Kaikki näyttelyn ulkoilmateokset kuvattiin (kuvaajana Sanna Peurakoski) ja vedostettiin alumiinille. Teoksista otetut valokuvat olivat esillä jatkonäyttelyssä Taivasalla II vuonna 2007 Poriginal Galleriassa Raatihuoneenpuiston läheisyydessä. Porin kaupunki hankki kokoelmiinsa Karamelliturkki sähkökaapillevalokuvavedoksen.

Karamelliturkki sähkökapille varastettiin Raatihuoneen puistosta viimeisellä näyttelyviikolla, jossa se oli ollut esillä lähes kolme viikkoa.